Hol volt hol nem volt.."Egy orosz mondás szerint éhezni hetekig képes az ember, víz nélkül három napot bír ki, a vizecske - azaz vodka - nélkül pedig legfeljebb néhány órát.
Hogy az ezerszázas években végül is Oroszországban, vagy Lengyelországban pároltak-e először vodkát, máig vitatott kérdés lengyelek és oroszok között. Talán azért, mert a XVII. században, Nagy Péter idejében modernizálták a gyártását, a közvélemény orosz italnak tartja. A klasszikus italfajta neve - petrovszkaja vodka - szintén erre utal.
Eredetileg a lengyelek burgonyából, az oroszok pedig rozsból készítették..."
...hát valahogy így.
Első és legfontosabb szabály :A tiszta vodka akkor a legjobb, ha jéghidegen kínálják.
Finlandia:


Kalinka:

Koktélok:
Ígérem,csak az egyszerűeket írom ide,amiket bárki megtud csinálni:)
1, Kamikaze:
Talán a neve kapásból mond valamit :)
Hozzávalók: 4cl Kalinka,1cl Triple Sec és egy lime juice.
Fogyasztás: FIGYELEM!Ez 2 adag! Pohár elő,és szépen öntsük össze amit felírtam :)
2,White Russian:
Fínom,habos ital,melyről meg se mondanád,h behatott..pedig :) Ajánlott a Hölgyeknek.
Hozzávalók: 3 cl Kalinka;2 cl kávélikõr;4 cl tejszín és egy whisky-s pohár
Fogyasztás: Öntsük a hozzávalókat 1-2jégkockára.
3,Vodka Diablo:
Nyári estéken hűsítő és kellemes ital a balaton partra is :)
Hozzávalók:4cl Kalinka;2gerezd lime;gyömbér;1cl ribizke szirup.Nagyobb pohár,amiből sokáig tudod iszoganti:)
Fogyasztás: Fogd a Kalinkát és a gyömbért, töltsd egy hosszú pohárba, rakd be a lime-ot és jeget. A legvégén öntsd az 1cl ribizke szirupot az italba.
4,Caipiroschka:
Fogyasztás: Fogd a Kalinkát és a gyömbért, töltsd egy hosszú pohárba, rakd be a lime-ot és jeget. A legvégén öntsd az 1cl ribizke szirupot az italba.
4,Caipiroschka:
Hozzávalók:5cl Kalinka;1lime gerezdekre vágva;1-2 kanál barnacukor.
Fogyasztás: Zúzd össze kloffolóval a lime-ot meg a cukrot,a jeget is törd össze,de azt jobb ha előszőr egy zacsiba rakod vagy ruhába,hogy ne pattogjon szét.Mehet rá a Kalinka ;)Váljon egészségetekre ...EGS!
Utolsó kommentek