- Óvakodj attól, hogy túl lassan igyál. A lassú és kis adagokban történő ivás időt enged a májnak, hogy sokkal hatékonyabban oxidálja az alkoholt ,és ezáltal kárba vesszen a befektetett pénz, mint gyors ivás esetén, mert a máj egyszerre csak kevés alkoholt képes lebontani, a többi a véráram révén az agyba kerül, minden jó következményével együtt…
- Hideg pincében óvakodj a kínálásokat elutasítani. Ha a meleg felszínre jössz, „fejbevág” az ital, amit eddig nem éreztél, most hirtelen a „fejedbe száll”. Tehát ha valamelyikőtőknek van pincéje megéri lenézni és ott meginni pár felest.
- Éhgyomorra megéri italt fogyasztani. A zsírosabb ételek vagy fehérjék, mint a tej, sajt, az úgynevezett „bor- vagy sörkorcsolyák” (például pogácsa, sajtos rudak, vagdalt hús, stb.) megakadályoznak a gyors becsípéstől szóval kerüljétek őket jó messzire.
- Keverd a különféle szeszes italokat, mert az gyors lerészegedéshez vezet. (Bor és a tömény italok, pálinka és a likőrök, sör és rum keveréke stb.)
- Kifejezetten veszélyes gyógyszereket szeszes itallal együtt fogyasztani.(ez szerintem is igy van bár egy gyógyszerész ismerős erre azt mondta: Kétféle gyógyszer van: amire lehet inni és amire megéri:))
Utolsó kommentek