A legmagasabb alkoholtartalmúak ezek közül a Grogok:
Grog I.:
Cukor, rum, vagy konyak.
Egy fülespohárban forró vizet, vagy fekete teát cukorral ízlés szerint elkevergettek, és ezt követően öntitek bele az alkoholt. Tejszínt is lehet hozzávágni.
Grog II.:
6 cl rum,1 cl citromlé,1 kockacukor,1 szelet citrom,szegfűszeg,fahéj, citromhéj.
A rumot, a citromlét és a cukrot egy füles pohárban elkeverjük, hozzáadunk néhány szegfűszeget és fahéjdarabot, majd felöntjük forróvízzel, a tetejét megpermetezzük a citromhéjjal, s beleejtünk egy citromszeletet.

Grog III.(tojásgrog):
4 tojássárgája, 3 evőkanál cukor, 2.5 dl rum.
A tojássárgáját és a cukrot egy tálban addig keverek, míg a cukor már nem karcolódik. 1/2 liter vizet a rummal felfőzök, óvatosan elkeverem a tojássárgamasszával, tűzálló poharakba öntöm és azonnal tálalom.
Most jöjjenek a Meleg sörök(lehet rémüldözni):
Meleg sör I.:
1 l sör, 12,5 dkg cukor, 1 tk só, 1 késhegynyi fahéj, víz, 2 tojás, 1 evőkanál vaj, 1 ek rum.
A sört felforralom, majd hozzáadom a cukrot, a sót és a fahéjat. A tojást kevés vízzel felverem és állandóan kevergetve belekeverek egy keveset a forró sörből. Az egészet elkeverem a felmelegített sörrel, majd hozzáadom a vajat és a rumot.
Meleg sör II.:
Fél liter sör, negyed liter tej, 1 tojás, cukor (méz).
A sört egy lábasba töltöm, majd a tejet, a cukrot és a tojást felverve hozzákeverem. Kevergetve felforralom.
Sörpuncs:
1 tojás, 0,2 cl rum, 1/4 l sör, cukor.
A tojást a rummal felverem. A sört a cukorral felhevítem és állandó keverés közben a tojáshabhoz keverem.
Alkoholos kávé italok:
Ír kávé:
1 pohár erős, forró kávé, 2 tk cukor, 2-4 ek whisky, 2 ek enyhén felvert tejszín.
Forró vízzel előmelegítem az ír-kávés poharak. beleteszem a cukrot, ráöntöm a nagyon forró kávét és megkeverem. Merőkanálba öntöm a whiskyt, meggyújtom, beleöntöm a kávéba, majd a tetejére jégbehűtött tejszínhabot teszek. Tovább már nem keverem.

Sötét Szerenád:
1/4 l erős kávé, 1/4 l tej, vagy kávétejszín, 5 dkg csokoládé, 2 ek porcukor, tejszínhab, reszelt csokoládé, 1 dl rum
A forró tejben feloldom a csokoládét. Ezen forró csokoládét hozzáöntöm a kávéhoz és a rumhoz és elkeverem a porcukorral. Csészékbe osztom, egy-egy tejszínhabsapkát teszek rájuk és megszórom reszelt csokoládéval.
Következő részben jönnek a forralt borok és az alkoholos tejes italok.
Utolsó kommentek