Sziasztok! A blog arra a nagy feladatra született, hogy segítségére legyen az egyetimista és persze középiskolás sorstársaknak a minél költségkímélőbb, szórakoztatobb és persze élvezetesebb iszogatásához. Várjuk a leveleiteket kitűnő receptekről,élményekről, poénokról és persze GT ben átélt alkohol jellegű szívatásokról a trek.rm@gmail.com címre.

Live


Címkék

alap (51) buek (1) buli (67) drága (4) érme (1) fordítás (22) games (39) hellókarácsony (5) kocka (4) koktél (17) levél (18) másnaposság (6) nyár (1) olcsó (24) poén (47) rapidrészeg (92) rapidreszeg (1) sensation (2) tél (6) tömény (22)

Utolsó kommentek

  • FacebbokerPro: lol :D (2012.12.09. 22:26) Informatika az egyetemen
  • pinasrác (törölt): na ezt mind értem,de amikor megszédülök mibe kapaszkodjak....a csajom csöcseibe?????? (2010.10.08. 14:11) A Snuffolásról
  • Cornus: Én a naplementét úgy ismerem, hogy még a tetejére ízlés szerint rá kell folyatni finoman kanállal ... (2010.05.29. 16:05) How to be rapidrészeg #3
  • Taxus_BACCATA: Vannak bajok az biztos. (2010.03.16. 00:35) Kóma - Ébredés
  • Zsán: "Reményeink szerint velük sikerül feldobni a blogot és méltóan színessé és színvonalassá tenni." ... (2010.03.15. 23:00) Kóma - Ébredés
  • Utolsó 20

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2007.12.21. 15:02 Trek

Hot Drinks #2

Ebben a kurva nagyon hidegben, kivételesen vannak jobb és több előnnyel rendelkező italok egy jéghideg/brr/ feles jégernél szóval folytatva Capitis posztját vele ellentétben szerintem megér pár sort a különböző forralt borok említése is szóval összeszedtem a legáltalánosabb recepteket,lehet válogatni.

Forralt Bor 1:
1 l vörösbor, 8 dkg cukor, 1 rúd fahéj, 5 szegfűszeg, két szegfűbors, fél citrom.
A bort és a többi hozzávalók felmelegítem és kb 3 percig forralom. Ekkor belekarikázom a citromot és csészékbe öntve forrón tálalom.
Forralt Bor 2:
1 l vörösbor, 125 ml víz, 6 dkg cukor, 1 rúd fahéj, 3 szegfűszeg, fél citrom héja.
A cukrot és a fűszereket a vízzel felforralo és 30 percig állni hagyom. A fűszeres vizet leszűröm és elkeverem a borral. Lassan felmelegítem majdnem forráspontig. Citromlével, vagy narancslével is ízesíthetem.
Forralt Bor 3(csípős):
1 l vörösbor, 8 dkg cukor, 1 rúd fahéj, 5 szegfűszeg, 1 TK Erős Pista, vagy egy félbevágott cseresznyepaprika.
A bort és a többi hozzávalók felmelegítem és kb 5 percig forralom. Csészékbe öntve forrón tálalom. Zsebkendőt is adjunk mellé:).
Forralt Bor 4(gyümölcsös):
Fél üveg vörösbor, fél liter szőlőlé, 3 szegfűszeg, 1 rúd fahéj, cukor, vagy méz, 1-2 narancs héja, esetleg a leve is.
A bort a szőlőlével felforralom, belerakom a fűszereket és a narancshéj felét. Kicsit állni hagyom, édesítem. Aki szereti tehet bele a narancs levéből is.
Hajtás után, további kitünő forralt borok. Forralt Bor 5(rumos):
1 narancs, 1 citrom, 1,5 l vörös bor, 10 db szegfűszeg, 2 darab fahéj, 1 vanília rúd, 8 db kardamom mag, 30 dkg cukor, 2,5 dl rum.
Nagy lábasba öntjük a bort, beletesszük a fűszereket, a citromot, a narancsot, a cukrot és felforraljuk. A felforralt borhoz öntjük a rumot, és flambírozzuk, - azaz - meggyújtjuk. Amikor a láng elaludt, azonnal szervírozzuk, a fűszereket és a gyümölcsöt nem tesszük a poharakba.
Forralt Bor 6(különleges!)
7 dl vörösbor,2,5 dl cherry,1,25 dl rizspálinka,1-2 fahéjj és feldarabolt gyömber,4 dkg mazsola, 3 dkg hámozott mandula, 2-3 dkg pisztácia.
Felforralunk 7 dl vorosbort 2,5 dl sherryvel, 1,25 dl rizspalinkaval, 1-2
fahejjal es feldarabolt gyomberrel. Kis ideig allni hagyjuk, majd leszurjuk.
Belerakunk 4 dkg mazsolat, 3 dkg hamozott mandulat, 2-3 dkg pisztaciat es
kb. ot percig allni hagyjuk, mert a mazsola ennyi ido alatt megduzzad.
Poharakba toltjuk, vigyazva, hogy mindegyikbe jusson a gyumolcsokbol. Cukrot
kulon kinaljunk hozza es a kanalrol se feledkezzunk meg.
Forralt Bor 7(dán)
2 l vörösbor,0,5 l konyak,10 dkg mazsola,3 dkg gyömberpor, 1 fahéjj,2 narancs,szerecsendió.
Leforrazunk 10 dkg mazsolat es allni hagyjuk.
15 percig forralunk 2 l vorosbort 0,5 l konyakkal, 3 dkg gyomberporral, 1
fahejjal, 2 narancs vekonyan lehamozott hejaval es keves szerecsendioval,
majd atszurjuk. Hozzaadjuk a lecsopogtetett mazsolat es forron talaljuk.
Forralt Bor 8(diós)
7 dl vörösbor,1 dl rum,2 dl sherry, cukor, fahéj, 3-4dkg pörkölt dióbél, 5dkg mazsola.
Felforralunk 7 dl vorosbort 1 dl rummal, 2 dl sherryvel, izles szerinti
mennyisegu cukorral es fahejdarabkaval. A tuzrol leveve beleteszunk 5 dkg
mazsolat. Lefedve ot percig allni hagyjuk, majd kivesszuk belole a
fahejdarabkakat es belekeverunk 3-4 dkg durvara vagott porkolt diobelet.
Vigyazva poharakba toltjuk ugy, hogy mindegyikbe jusson a gyumolcsokbol.
Kanalat is adjunk hozza!


Szólj hozzá!

Címkék: tél koktél


A bejegyzés trackback címe:

https://rapidreszeg.blog.hu/api/trackback/id/tr25271470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása