Forralt Bor 1:
1 l vörösbor, 8 dkg cukor, 1 rúd fahéj, 5 szegfűszeg, két szegfűbors, fél citrom.
A bort és a többi hozzávalók felmelegítem és kb 3 percig forralom. Ekkor belekarikázom a citromot és csészékbe öntve forrón tálalom.
Forralt Bor 2:
1 l vörösbor, 125 ml víz, 6 dkg cukor, 1 rúd fahéj, 3 szegfűszeg, fél citrom héja.
A cukrot és a fűszereket a vízzel felforralo és 30 percig állni hagyom. A fűszeres vizet leszűröm és elkeverem a borral. Lassan felmelegítem majdnem forráspontig. Citromlével, vagy narancslével is ízesíthetem.
Forralt Bor 3(csípős):
1 l vörösbor, 8 dkg cukor, 1 rúd fahéj, 5 szegfűszeg, 1 TK Erős Pista, vagy egy félbevágott cseresznyepaprika.
A bort és a többi hozzávalók felmelegítem és kb 5 percig forralom. Csészékbe öntve forrón tálalom. Zsebkendőt is adjunk mellé:).
Forralt Bor 4(gyümölcsös):
Fél üveg vörösbor, fél liter szőlőlé, 3 szegfűszeg, 1 rúd fahéj, cukor, vagy méz, 1-2 narancs héja, esetleg a leve is.
A bort a szőlőlével felforralom, belerakom a fűszereket és a narancshéj felét. Kicsit állni hagyom, édesítem. Aki szereti tehet bele a narancs levéből is.
Hajtás után, további kitünő forralt borok. Forralt Bor 5(rumos):
1 narancs, 1 citrom, 1,5 l vörös bor, 10 db szegfűszeg, 2 darab fahéj, 1 vanília rúd, 8 db kardamom mag, 30 dkg cukor, 2,5 dl rum.
Nagy lábasba öntjük a bort, beletesszük a fűszereket, a citromot, a narancsot, a cukrot és felforraljuk. A felforralt borhoz öntjük a rumot, és flambírozzuk, - azaz - meggyújtjuk. Amikor a láng elaludt, azonnal szervírozzuk, a fűszereket és a gyümölcsöt nem tesszük a poharakba.
Forralt Bor 6(különleges!)
7 dl vörösbor,2,5 dl cherry,1,25 dl rizspálinka,1-2 fahéjj és feldarabolt gyömber,4 dkg mazsola, 3 dkg hámozott mandula, 2-3 dkg pisztácia.
Felforralunk 7 dl vorosbort 2,5 dl sherryvel, 1,25 dl rizspalinkaval, 1-2
fahejjal es feldarabolt gyomberrel. Kis ideig allni hagyjuk, majd leszurjuk.
Belerakunk 4 dkg mazsolat, 3 dkg hamozott mandulat, 2-3 dkg pisztaciat es
kb. ot percig allni hagyjuk, mert a mazsola ennyi ido alatt megduzzad.
Poharakba toltjuk, vigyazva, hogy mindegyikbe jusson a gyumolcsokbol. Cukrot
kulon kinaljunk hozza es a kanalrol se feledkezzunk meg.
Forralt Bor 7(dán)
2 l vörösbor,0,5 l konyak,10 dkg mazsola,3 dkg gyömberpor, 1 fahéjj,2 narancs,szerecsendió.
Leforrazunk 10 dkg mazsolat es allni hagyjuk.
15 percig forralunk 2 l vorosbort 0,5 l konyakkal, 3 dkg gyomberporral, 1
fahejjal, 2 narancs vekonyan lehamozott hejaval es keves szerecsendioval,
majd atszurjuk. Hozzaadjuk a lecsopogtetett mazsolat es forron talaljuk.
Forralt Bor 8(diós)
7 dl vörösbor,1 dl rum,2 dl sherry, cukor, fahéj, 3-4dkg pörkölt dióbél, 5dkg mazsola.
Felforralunk 7 dl vorosbort 1 dl rummal, 2 dl sherryvel, izles szerinti
mennyisegu cukorral es fahejdarabkaval. A tuzrol leveve beleteszunk 5 dkg
mazsolat. Lefedve ot percig allni hagyjuk, majd kivesszuk belole a
fahejdarabkakat es belekeverunk 3-4 dkg durvara vagott porkolt diobelet.
Vigyazva poharakba toltjuk ugy, hogy mindegyikbe jusson a gyumolcsokbol.
Kanalat is adjunk hozza!
Utolsó kommentek